Mt Fuji

Det verkar vara en tradition för alla som vill bestiga bestiga Mt. Fuji att se soluppgången från toppen, så folk klättrar upp på natten och ner på morgonen. Allt är uttänkt så att man ska bli så trött som möjligt. Jag och australienaren Dave följde traditionen och spenderade dagen på stranden (japans lägsta punkt) och drog därifrån vid solnedgången för att hinna upp på japans högsta punkt innan solen gick upp igen. Lite som en tävling med solen. Eftersom det bara finns ett Mt. Fuji och 130 miljoner japaner, och sommarn är typ den ända tiden man kan bestiga, var vi inte ensamma. På helgerna är det köer upp på toppen. Men vi klarade oss bättre och kunde garva åt många av de inhemska klättrarna som tog det hela lite för seriöst, eftersom man kan åka bil halvvägs upp blir det ju inte värsta brutala klätttingen. Folk gick i stora grupper för att låtsas att det är säkrare och köpte syrgastuber för att andas på hög höjd och låtsades att det gjorde någon skillnad. För att inte tappa bort varandra släpade dom med sig konstiga ljusstavar vilket ledde till att det satt flera utmattade Darth Vaders med respiratorljud vid sidan av stigen på vägen upp.
Det var galet tröttsamt, men om man som vi gick väldigt snabbt tog det inte så lång tid, vi kom upp på toppen på 4 timmar och kunde vänta på soluppgången där uppe. Sen kunde vi gå ett varv runt kratern och slutligen kämpa oss ner igen och då började solen steka. Väl nere ville man bara sova.


Dave och jag försöker låtsas att vi inte är helt utmattade på vägen upp.


Någon halvtimme efter soluppgången, långt ovanför molnen!


Jag och Mt Fujis skugga där nere.


En vattenpöl. Den högsta toppen är där i bakgrunden och kratern är ner till höger.

Kommentarer
Postat av: alban

låter nice, kom precis hem från en cup som vi kom till semifinal i, resten va skandal, ska försöka göra en bibel till en fabel:



de stog 0-0 vid full tid, så de blev straffar, efter 4 straffar av vardera lagen står det 2-2 (ja satte 1 av dom^^)då lägger vår målvakt en straff, han bränner den, då ä det ju 1 straff kvar right?

nää tydligen inte, domarn ger vinsten till motståndarna och dom låtsas vara ännu mer retards än dom redan är.o nu de som gjorde att dom vann, de stog ju 2-2 efter omgång4, vi började undra, dom hade ju bara suttit 2??



men då vare så, att när en av motståndarnas spelare bränt en straff, sköt han den av ilska in i mål, (han visste att de inte gilldes) domarN, som förmodligen inte va licencerad, dömmer de som mål!!!!!!



man får ta retur om de är I matchen, men ICKE, ICKE på straffläggningar, dom 3 domarna, verkade alla 3 fuskat på domartestet, så vi lämnade in en protest, o den gick igenom, men till 85% fördel bortalaget, dom va tvugna att sätta 1 av 2 straffar dom skulle lägga på rad?!??!



o då satte dom den, en HELT normal match.......................i st vicent grenadines

2008-08-10 @ 20:18:15
Postat av: alban

hoppas de va lugnt, men ja blev pressad att lägga upp jakten filmerna på youtube^^, kan ta bort dom om du vill......

2008-08-11 @ 14:52:16
Postat av: arne

Otroligt bra bilder, t.ex. den när du står och tittar uppifrån på molnen. Jätteintressant att se hur det ser på själva toppen, alltså på sista bilden. Toppen är inte så spetsg som den ser ut på avstånd och det är tydligen ingen snö högst upp. Mycket spännande. Det måste vara ganska få utlänningar som gjort bestigningen av Fuji. Kul.

2008-08-15 @ 23:01:21
Postat av: Teddy

Ser chill ut!

Snart tillbaka. ska bli kul att ha dig tillbaka.

2008-08-18 @ 16:39:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0