Harajuku och andra stallen

I mandags gick vi planlost omkring i Shibuya och Harajuku, nojda over att ha hittat ett schysst hotell dagen innan. Efter lite shopping av Toad uppenbarade sig en herre som pa svag engelska namnde natt om gratis mat, dryck och natt om television om vi foljde med. Vi kom in pa typ ett fik eller en restaurang och tackades for var vanlighet, sedan tog han fram en kamera och sa "popular TV-show". Han satte Teddy vid ett annat bord och filmade hans ansikte pa en meters avstand medan Teddy fick ata mat (en skum risratt, med en korv och en rak donut i). Viktor kunde inte halla sig langre nar Teddy fick instruktionen att ta en tugga och sen nicka gillande och bara mmm... medan kameran gick. Sa filmade han Teddy i nastan 5 minuter sen var det Viktors och Kanangs tur, som forsokte folja samma instruktioner plus att fejka en konversation. Extremt roligt. Ska visas pa TV om nagon vecka verkar det som sa vi ska forsoka se, vi lar ju iofs klippas bort for vi var samst skadespelare. Sok pa "zoom in saturday" pa youtube sa kan ni se natt avsnitt.

Pa kvallen ringde hotellpersonalen vart rum (vi har blivit tvugna att byta hotellrum varje morgon, ganska komiskt) och sa att vi hade glomt en t-shirt pa forra rummet. Vi tyckte dom skulle slanga t-shirten. Nagra minuter senare ringde dom igen:
Hotellperson: You forgot a t-shirt in the room.
Teddy: ee.. yes.
H: Its about another thing in the room.
T: ok?
H: Can I talk about this now?
T: Ehh.. yes?
H: Its a yellow box.
T: Yellow box? ...Viktor vet du natt om en gul lada?!
V: Ehh... nej.
H: It is an eggshaped box hehe.
T: an eggshaped box...  Viktor vill du ha din gula lada (paskagg)?
V: Nej hehe.
T: You can trash it too.
H: Hahaha!

Pa tisdagen drog vi till Ginza och Electric Town (Akihabara), det var kul. Pa kvallen var vi pa karaoke sen joinade vi tre buisinessnubbar till en klubb (som var ganska tom). Buisinessnubbarna visade sig dock var helt galna dansare, en av dom var typ proffs, vi blev lite overraskade. Sa vi stannade och kollade, sen kl 03 gick vi och bowla med dom.

Sen i idag var i Kamakura och kolla pa tempel, det roligaste som hande var en tysk som var helt otrolig. Han hade en filmkamera och spenderade oandlig tid (typ mer an en kvart) med att filma en utsikt, utan att rora sig. Vilket innebar att han har ett obegransat material av stillbildsmaterial av kamakuras hustak nar han kommer hem till tyskland men som han skulle kunna ersatta med en enda bild fran en vanlig kamera. Aja, ha det bra hursomhelst.


Daaketto-san fixar pasmokaado

Idag var det lite sightseeing och hotelljakt i Shibuya och Shinjuku vilket var spännande. Det var fett varmt, t-shirtväder och vi gick rätt in i en loppmarknad där en snubbe ville sälja bälten som inte ens gick runt Viktors midja, bältena hade enligt säljaren övriga användningsområden som t.ex. piskning och tilltugg till öl. Teddy började pruta på fem stycken men det blev ingen deal. Efter loppmarknaden gick vi vidare genom Yoyogi Park där folk körde stepdance (som vanligt) på en brygga och andra satt och öste på bongotrummor i timtal, men vi behövde ett hotell så vi hann inte lyssna på den fina musiken. Vi gled upp i New York bar (den där Bill Murray chillar i i Lost in Translation*). Det var dyrt men bra service och fin utsikt, när Viktor hällde öl från sin flaska till sitt glas gled en kypare fram och bara: "allow me" och hällde upp åt Viktor. Sen fixa Teddy tågkort (pasmokaado) på världens största tågstation Shinjuku och fick efternamnet Daaketto-san.

317581-155
En man rastar en björn i Yoyogi Park.

317581-154
Tokyo från New York Bar.

317581-153
Daaketto-san har en suntory time.

*Det var två i'n på raden i den meningen, ber om ursäkt.

Inte så mycket Jetlag av gästskribent Teddy

Idag anlände jag till flygplatesn Narita i Tokyo där jag fick vänta ett par timmar på att Viktor skulle komma hem från sin resa i Sydkorea. Inte så farligt jetlagade just nu men vi får se imorgon om jag är helt körd då kanske.
Än så länge har det inte hänt så mycket mer än jag har softat i på Viktors dorm, käkat lite middag på Freshness Burgers och sen till sist lite sake(både varm och kall) och öl med skumm som fryser till is efer en stund.
Det visade sig också att viktors dorm hade ett pingis bord som vi spelade nån timma på.

Börjar bli lite trött nu klockan 23.00, fast det är inte mitt största problem. Mit stora problem är att det typ inte finns några ställen att bo på för allt är uppbokat. Men det löser sig förhoppningsvis....

Sydkorea

I Seoul var det jävligt mycket smog och gul sand som blåste från Kina, ett problem på senare år, så det var inte så vackert egentligen. Grymt schysst mat dock! Det är coolt för folk verkar mycket gladare i Korea än i Japan var lite mitt intryck. Efter Seoul bodde vi hos koreanen Yongjun i Gwanju i södra Korea. Hans familj gödde oss rikligt med mat hehe. Senare var jag på Jeju Island, en ö där det bland annat finns galna fridykande kvinnor som hämtar grejer på havdsbotten. Kvinnorna dyker ner 20 meter och stannar i nån minut, men det är ett problem med hajattacker så dom har blivit färre, ganska sjukt.

317581-152
Yeongjun utanför sin familj restaurang i Gwanju.

317581-151
Kanang hittar en död flasknosdelfin (dolphina ceseurearious) på stranden. Den luktade inte så gott, när jag bet i skinnet fick jag en äcklig smak i munnen.


317581-150
Viktors frilla.

317581-149
Utsikt från Yeongjuns lägehet i Gwanju, bakom blommorna asså.

317581-148
Utsikt från utkikstorn i Seoul, jämför med View Guide'n under fönstret.

317581-147
Starcraftkanalen!

Hej

Marcus förlåt för att jag inte kom på din födelsedag. Det skulle dock förenkla med lite framförhållning, t.ex. genom att meddela mig innan du firar. Det hade vart kul att komma, med en japansk present*, sen dra tillbaka tre timmar senare med ett nytt världsrekord i växthuseffektbidrag.

Idag cyklade jag till skolan (shit det är lördag) för första gången, det var grymt! Jag fick en adrenalinkick och pumpade som en galning. Fast nästa gång ska fixa en sån där japansk michael jackson-mask för att skydda mot avgaser, har aldrig glidigt med en sån. Dom används nog mest mot förkylningar men jag tror dom funkar mot avgaser. Hursomhelst drar jag till Sydkorea imorn så idag såg jag en koreansk film idag också  för att förbereda mig. Jag försökte fatta dom japanska subtitelsen så nu vet jag att dom ibland använder orden; "jag", "du", "kommer" och "kolla" i Sydkorea, det var det ända jag förstod i princip. Men den var bra ändå, man satt och vänta på att nått skulle hända och tillslut kom en bil och klippte benet på huvudpersonen hehe. Nej men jag tror man kan hänga med i dom flesta filmerna utan att fatta språket faktiskt. Ha det bra!

*En klassisk japansk present: äckligt godis, som nog egentligen inte är godis, i en fin ask.

Fest på labbet igen

När labbet firar nått, som i helgen t.ex, så gäller fortfarande hierarkin med professorn på toppen så det är lite konstig stämning för ingen kan riktigt slappna av egentligen verkar det som. I och för sig fattar jag inte inte så mycket av vad dom säger så jag kan ha missuppfattat det mesta. Under kvällen fick jag i alla fall min hand spådd, och det såg bra ut. Men mitt liv skulle bli kort om jag inte lever hälsosamt, jag tyckte hon var grym som kunde se det min framtid. Jag som inte ens var säker på om jag skulle dö, men det kunde hon alltså bekräfta.

Förövrigt har någon klippt gräsmattan på dormet så jag gick till 100yen(6 kr)butiken och tänkte köpa sportgrejer men den affären är så skön att jag fick med ett badmintonset, en liten fotboll, en fullstor japansk flagga och en plasthinna för 24 kr. Två av grejerna har jag dock inte fått nån användning för ännu. På tal om 100yen förresten så vet jag inte om det ha hänt nått med svenska kronan eller japanska yenen, för det blir dyrare och dyrare att köpa yen hehe.

317581-144
Labbparty för dom närmast i bild som fick sin examen.

317581-145
Okura-san sjunger karaoke vid mig och Takada-san, alla garvade hela tiden (kolla snubben bakom till vänster) så ingen vågade sjunga efter honom. Så nu vet ni det.

RSS 2.0