yes bilder igen

Lyckades hacka lite (dvs väntade) så att nu kan jag lägga upp bilder. så nu kanske besöksstatistiken återvänder till lite över en halv besökare om dagen: mest jag själv då och då. Dock blir ni förmodligen besvikna, inte så coola bilder har tagits...

nice
Jag hittade lite risfält när jag letade nya vägar (som en myra gör) hem från skolan med cykeln. Det framgår inte på bilden men det är skönt att komma ut från gatorna lite för det är extremt lökigt, säkert 35 i skuggan.


likhet
En bild på pappa när han var ung.


tja
Olagligt photage inifrån Asahi´s bryggeri i Odawara, som skolan tog oss till lite överrasakande. Inte så pjåkiga spionskills måste jag säga... oohh noo...? när jag skrev det hörde jag den fetaste åskan utifrån. Som ett tecken på styrkan i mina ord, eller på att jag inte borde skriva det.  Men jag låter det stå hursomhelst.

katastrofen

Ostkusten drabbades av en 20 cm`s tsunami efter annu en jordbavning, det ar sant assa. Den nadde inte riktigt upp till Fujigaoka station, sa vi fick lasa om den pa internet lopte genast upp pa taket med det badbrallor for sakerhetsskull.
For ovrigt stor respekt till snubben som matte upp hojden pa tsunamin, kan inte vara helt latt pa en 20cm vag.

Interestingly,

Vetenskapliga artiklar ar inte skrivna for att sprida kunskap, det ar en tavling. Reglerna ar valdigt enkla, man maste fa in sa manga ord fran foljande lista som mojligt, sa manga ganger som mojligt:

Furthermore                              3 poang
However                                     3 poang

Interestingly                               3 poang

In constrast                                2 poang

Although                                     1 poang
Thus                                           2 poang
Therefore                                   1 poang
Nevertheless                             3 poang
On the other hand                     1 poang
In this study                                1poang

Jag ligger uppe i runt 30 poang, langt under snittet pa en bra artikel an sa lange, och da ar anda forsta sidan ganska absurd. Dock orkar jag inte riktigt hela vagen och har en svag avslutning. Tappade lite extra nar jag var tvungen att gora mig av med en However pa ett kritiskt stalle, men tog i alla fall igen lite med en ganska desperat Although som substitut. Dessutom ar jag inte riktigt i position att fa in bra Interestingly-poang, eftersom det kravs nagon nagorlunda intressant fakta. Sa min styrka ar nog fortfarande However och en del smapoang med "In this study".


Äventyr med UV-maskinen och annat

Slutet på terminen här, den 8 augusti ska 30 pers presentera sin forskning, jag ska presentera sist av alla så jag har förberett med en fyrverkerier och liknande för att få till finalkänslan. Jag ska lämna in arbetet imorrn men på labbet var dom fast bestlutna om att jag måste få med lite UV-spektroskopi-data, trots att maskinen inte funkade och att det är lite väl tight med tiden asså. Jag och en annan snubbe på labbet fixade så jäkla mycket fel med den maskinen men graferna vi fick fram var ändå helt buggade. Det mest komiska var när vi upptäckte att hela innandömet var fullt av en vätska som läckt ut, men att maskinen ändå inte gav okey resultat när vi fixat det.

Anledningen till att jag skriver om nått så tråkigt är att jag fortfarande inte kan lägga upp nån bild... så jag vet inte vad jag ska skriva. Men nu kom jag på! Jag hade lite äventyr med värmen på friidrottsbanan i Shibuya i lördags också. Det kändes som att solen blivit utbytt mot pistolstjärnan. Brutalt varmt. Det intressanta var att jag drack två liter vatten efter intervallerna och att jag därmed satte ett personlig rekord tror jag. Totalt under dagen, blev det också förmodligen ett vattendrickarrekord. Jag var sjävklart nöjd!

Jag hann också med ett väldigt smärtsamt ryggplaskrekord när jag försökte mig på en bakåtvolt på stranden. Jag hade tur att inte huden sprack och öppnade upp en hel rygg naket kött mot saltvattnet. Det hade svidit ännu mer, och inte varit särkilt estetiskt tilltalande. Plus inte så roligt för nån kompis som skulle behöva rulla tillbaka och trycka ner dom halvmeterstora hudflagorna igen så att dom inte skulle hänga ut på sidorna som två fattiga vingar. Men det behövdes inte som tur var.

Hejdå!

Enoshima beach

Av någon anledning går det inte att lägga upp bilder på bloggen längre, dom har "uppdaterat" servern/hosten (eller nått), och en av deras förbättringar verkar vara att låta en bild ladda i en evighet när man försöker lägga upp den. Tidigare idag var jag i alla fall på Enoshima beach, det var galet varmt. En intressant aspekt med stranden är att det finns olika faror där som man måste ta hänsyn till. Den första skadan du förmodligen råkar ut för (om du åker dit) orsakas av att du nuddar sanden med din fot när du försöker gå på stranden barfota. Det brändes ganska hårt. Men efter ett tag blev det bättre och man kunde gå helt normalt, lite skumt. Underskatta inte solens styrka heller, man kan lätt bränna sig. Men det mest intressanta faran på Enoshima beach är att den verkar hemsökas av stora flockar av hungriga enorma örnar. Om du försöker ha en lite slarvig picnic där, är risken stor att flera örnar (med nästan 2m vingbredd, var vår uppskattning) bara dyker ner mot maten och flyger iväg med den. Vi gjorde inte picnicmisstaget men en barnfamilj längre bort verkade helt klart ha del problem...
Skulle vilja lägga upp en bild på örnarna men men, vi ses snart i alla fall!

Koreansk matlagning mitt i natten

Jag vaknade lite halvt borta mitt i natten av Daniels (min rumskompis) väckarklocka ringde och bara: "hmm... konstigt att sätta alarmet kl. 02.00 när han inte ens är hemma"... "Ska jag upp och leta?". Efter några sega sekunder insåg jag att det inte var en väckarklocka utan ett alarm, "...kanske brandalarm?" tänkte jag för mig själv och började klä på mig lite långsamt. Jag valde ett par shorts och en lagom normal tröja, som låg till hands. Sen gick jag fram till dörren och öppnade den och möttes av en stark rök. Självklart vakande jag till på nolltid och gick omkring och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag tänkte att "förmodligen brinner det på övervåningen så jag har mitt på det torra än så länge" och kunde börja planera på vad jag skulle rädda från rummet. Samtidigt började korridoren fyllas av trötta studenter som letade efter branden som orsakade all rök, eller i alla fall stänga av brandalarmet. Efter 10 minuter av resultatlösts sökande höjde en förlägen utbytesstudent rösten och sa med darr på rösten, som om alla skulle lyncha honom: "I´m sorry everyone, I tried to make food, but I forgot it". Och det var allt egentligen.

I eftermiddags ville vi utsätta byggnaden för lite ytterligare brandrisk och valde yakinikubarbeque-på-taketmetoden. Det var helt riskfritt dock, tack vare diverse säkerhetsåtgärder. Jag hittade, jävligt random, en slags lampskärm i en buske utanför dormitoryt som vi kunde vända upp och ner och slänga kol i och använda som grill. Vi köpte ett galler, kött och grönsaker och började bära upp allt på taket. Tyvärr han solen gå ner så det var svårt att se vad man stoppa i sig och om köttet fortfarande var rått, eller om det hade förkrympnat till en svart stenbit, så man fick smaka sig fram. Oturligt nog ville någon äta kyckling vilket gjorde det lite läskigare att smaka sig fram efter bra kött.

Ha det bra allihopa.

RSS 2.0