Ueno + Tokyo Dome

Såret verkar vara bra, det blöder inte längre. Men det försöker köra olika mind tricks på mig! Om jag vrider handen i vissa vinklar verkar det som att nån nerv eller nått blir typ sträckt och det går som en stöt upp genom armen från såret. Obehagligt. Hoppas att cellerna i min kropp styr upp det där snart, det är deras jobb. Jag ger dom ju mat, syre och vatten dagarna i ända för att dom ska hålla igång allt där inne. Iofs kanske dom är sura för att jag körde upp en kniv i dom? Men jag tycker att sådana misstag får dom räkna med ibland, sånt händer. Anledningen från första början till att kniven hamna där var ju för att jag försökte göra mat till dom! Jag ska ge dom lite tid så får dom fixa det där, dom har redan gjort så att det slutat bulta i tummen så fort jag inte är upptagen med nått.

I helgen var det lite sigthseeing i Tokyo på olika platser. Var tvungen att gå med upphållen arm haha så att inte tummen skulle explodera (det kändes faktiskt så). Och det är sjukt att man kan åka till flera helt olika platser varje helg i flera månader i Tokyo utan att åka till samma ställe två gånger verkar det som. Drog till Ueno som är ett stort ställe i centrala Tokyo, där finns en park och ett zoo och en fet marknad bland annat. Nästa dag drog vi till Tokyo Dome och där omkring. Där fanns en park som var extremt vacker. Brukar inte tänka så mycket på hur parker ser ut men denna var galen asså.

Det fanns en bergochdalbana vid Tokyo Dome också som jag var tvungen att åka i, det var grym! Kolla en video här. Den låg mitt i stan så det kändes som man flög runt bland gatorna nästan.

317581-93
En gorilla som frös lite, så den drog en filt omkring sig och satte sig på en stubbe. (Ueno Zoo)

317581-92
En gorilla som sitter och surar, den fick ingen filt haha. (Kanang tog kortet, måste jag skriva)

317581-91
Centrala Tokyo, parken vid Tokyo Dome.

317581-90
Parken igen.

317581-89
Bergochdalbanan. I förgrunden en glad äldre dam.

Sök på Google om ni vill se bilder på Tokyo Dome, det är Tokyos svar på Globen, fast inte lika cool. Ha det bra!

jag klantade mig lite

rikta alltid kniven bort från dig själv.

image88
det palliga är att det fortfarande blöder, kortet är taget ett dygn efter incidenten.

följ den spännande fortsättningen endast på viktoritokyo.blogg.se! kommer han förblöda? blir han tvungen att sy? hur ska det gå på labbet på tisdag, kan man labba med en hand? håll er uppdaterade!

Hur är det möjligt?!

Vilket syfte har arbetarna som går omkring med intergalactic-kläder och viftar med lysande stavar?

Varför pratar maskiner? rulltrappor, läskautomater, hissar osv?

Varför är det alltid en förpackning i förpackningen, i förpackningen när man köper något?

Hur kan alla maskiner ha en egen melodi?

Vad är grejen med alla engelska låneord med japanskt uttal som används istället för de japanska orden? Mappu (map), ranchi (lunch),  sarada (salad) etc.

Varför går ingen mot rött ljus även när inga bilar kommer?

Varför åker ambulanserna i slow motion?

Hur sover man stående?

Hur kan man ens gå in i vissa spelhallar när ljudvolymen är så hög att det hörs ett kvarter bort så fort dörren öppnas?

Varför började julskyltningen i slutet av oktober?

Hur kan alla japaner sova på tåget och sedan vakna precis när deras station kommer?

Hur kan det vara artigt att stå kvar i hissen för att hålla upp dörren, när följden av detta är att det blir skittrångt att pressa sig ut ur hissen?

Varför smakar vissa te-sorter ohyggligt äckligt? (Idag köpte jag en som kanske en apa eller nått hade bajsat i, jag var tvungen att spara den och memorera flaskan för att inte riskera att köpa den igen)

Stämmer ryktet säger att tjejer går kobent med flit för att det är gulligt? (Många verkar vara kobenta)

Varför kan man inte köpa kyvert på postkontoret?

Ikebukuro + annat

Ikebukuro är en stadsdel i Tokyo där ett höghus finns och tydligen världens två största shoppingcenter. I torsdags köpte jag en cykel också, det var soft. Jag önskar bara att jag inte hade sett en fattig dokumentär på tv om Japan innan jag åkte hit. Dokumentären försåg mig med den irriterande informationen att om man parkerar cykeln nånstans kommer cykelpatrullen och konfiskerar den, och då måste man åka och hämta den på nått lager, som jag vet kommer vara fullständigt omöjligt att hitta. Istället måste man betala (betala) för en cykelparkeringsplats. Min moral förbjuder mig att göra det. Det hade vart bättre om jag inte hade sett dokumentären, för då hade jag inte oroat mig och bara spontanstrypt närmsta japan när jag upptäckt att cykeln var borta. Nej men en gång gick jag faktiskt till ett cykelparkeringshus, men där satte jag jag ännu ett nytt världsrekord i dålig kommunikation och var tvungen att lämna lokalen.

317581-73
Endast i Japan: vår koreanska granne har beställt en svindyr mac och fraktfirman bara lämnar den utanför deras dörr i trappen.

317581-87
Utbytesstudenten Dave langar en frisbee på ett ställe som ser ut som stället i Coma-chi-videon, tror den är länkad längre ner.

317581-86
Cool zeppelinare åker omkring över Ikebukuro.

317581-87
Världens största stad.

Hej

Någon gång i detta dormitorys historia kan detta ha hänt:

En student fick sina händer lite skitiga.

Då gick han till den allmänna toaletten för att tvätta dom eftersom det är fett palligt att gå runt med smutsiga händer. Väl där upptäcker han att han inte riktigt minns tydligt hur man gör för att händerna ska bli rena. Efter lite funderingar går han till receptionen och försöker kommunicera på japanska, han visar sina händer, hur skitiga dom är och att han vill få dom rena. Receptionisten hjälper honom såklart. Nästa vecka händer samma sak igen, en annan student har glömt hur man tvättar sina händer och frågar i receptionen. Efter två veckor bestämmer sig receptionisten för att ta itu med problemet, detta är vad hon gjorde:
317581-81
Fortsättning: Hur gurglar man? (Det är sant)

Denna helg har det vart ganska dåligt väder, mycket regn.

317581-84
Hilda och Reyo Jin sjunger karaoke i ett kallt karaokerum en regnig kväll.

317581-83
Fotboll på ett nytt tak på samma ställe som det förra taket. Man kunde stå och kolla ner på det första taket, ganska coolt.

317581-81
Jag och Rikard hitta en stege upp lite högre.

317581-81
Allt det där kan bli mitt.

Nikko

Tvadagsresan till Nikko var suspekt noggrannt planerad av Chris, precis som en typisk japansk rundresa med 100 stopp pa en dag typ. Efter ett par timmars tagresa upp i bergen berattades en intressant historia av norrmannen Audun som sa hur han atit 20 bananer under en lektion i gymnasiet vilket fick honom att tappa vettet totalt, och det innefattade att han la sig raklang pa mage och bankade huvet i golvet. Sedan hade han akt till sjukhus och glomt allt men kom ihag det igen forst nar hans mamma fragade vad som egentligen hade hant. Sa at inte for mycket bananer!
Det var svart att hanga med Chris schema och jag, Rikard och Jeff lyckades standigt tappa bort dom. Vi fick en overdos av tempel efter nagra timmar (Anna, Petter och Ingrid vet vad jag menar) och behovde ga och kaka, sen tog det sex timmar innan vi lyckades hitta dom igen. Storre delen av den tiden spenderade vi i en galet lang bilko mitt ute i odemarken, det var ganska konstigt. Val tillsammans med resten igen gick vi och bada i varma kallor och tog in pa ett indiskt hotell som var sjukt skumt. En galen hotellagare dok upp lite varstans bakom olika horn och jag vet fortfarande inte om det var en och samma person, eller om flera indier hade spritt ut sig bland rummen for att skramma gasterna och folja dom runt i hotellet far att sedan forsvinna lika fort som dom kommit. Han lyckades i alla fall med bedriften att satta upp den har lappen i trappan, den skramde oss ytterligare:

317581-72

Dagen efter satt en apa och chilla pa vart hotelltak. Da drog vi och kolla pa naturen, den var vacker. Jag, Rikard och Jeff lyckades tappa bort dom andra i skogen och fick chansa oss fram en bit. Sen efter lite mat och tva vattenfall drog vi tillbaks till Tokyo.

Jeff sager att han har traffat japanska rapparen Kohei, for hans polare kanner honom. Jag sa att han maste styra nagot i sa fall. En till till lank till en remix pa samma lat.

317581-68
Ett rott trad.

317581-68
En rod bro plus jag och Chris.


Kula's bilder (hon i bilden till hoger), det blev lite konstigt nar man trycker pa dom?

317581-68
Vad gor man i den har situationen, nar man letar efter dom andra? Jeff, till hoger, valde att skicka ivag ivag sms om att vi hade brutit bena nar vi klattrat i trad.

317581-68
Ett falt.

Odaiba

317581-65
Rainbow Bridge till ön Odaiba.

317581-67
Om ni kollar noggrant kan ni se att det ser ut som en stor boll som sitter fast på huset.


Kanang tar kort pa bollen.


317581-68 317581-68
Jag stod och kolla här i fem timmar. Nej inte riktigt, men vi kom tillbaka igen när det var mörkt.

317581-71
Snyggt när den bildar massa mönster i olika färger.


Imorrn ska jag åka till en stad i bergen som heter Nikko och sova där en natt. Blir nog kul. Ha det!
/Viktor

RSS 2.0